J. Slauerhoff/ Oost-Azië

J. Slauerhoff/ Oost-Azië

Help mee om de dichtbundel Oost-Azië opnieuw uit te geven! In de mooiste uitvoering ooit!

Zoals schrijver Cees Nooteboom onlangs zei: ‘in de dichter Slauerhoff heb ik het zwerven herkend.’ Voor mij is dat niet anders. In  1928 verscheen de dichtbundel Oost-Azië van J. Slauerhoff. Het is een prachtige bundel met een aantal van de beste gedichten die Slauerhoff ooit heeft geschreven. Macau, China, Filipijnen, Korea en Japan. Op alle plekken die hij beschrijft, heb ik de afgelopen jaren gefotografeerd.

Ik vind Oost-Azië één van de hoogtepunten van de Nederlandse poëzie in de 20e eeuw en heb besloten om de gehele bundel opnieuw uit te geven, waarbij zijn gedichten worden afgewisseld met mijn foto’s, als een samengaan van sferen uit 1928 en 2023. Mijn foto’s dansen om zijn gedichten heen, soms komen ze samen, soms vullen ze elkaar aan, en altijd verdiepen ze elkaar. We maken elkaars werk beter. 

Om dit boek te kunnen maken kan ik echt alle hulp gebruiken. Daarom hoop ik heel erg dat jullie mijn crowdfunding op Voordekunst willen steunen! Voor deze publicatie wil ik de allermooiste kwaliteit kunnen leveren. Het is een essentiële publicatie binnen mijn eigen oeuvre en met het werk van Slauerhoff is het ook een waardig eerbetoon aan één van de mooiste Nederlandse dichtbundels van de twintigste eeuw. 

Ik zou het heel fijn vinden als jullie mijn bericht kunnen delen. Kennen jullie liefhebbers van Slauerhoff, van literatuur, dichtkunst en fotografie? Stuur alsjeblieft mijn bericht aan hen door. Ik doe er alles aan om er een prachtig boek van te maken, maar dat gaat alleen lukken met een succesvolle crowdfunding!

https://www.voordekunst.nl/projecten/14964-fotoboek-j-slauerhoff-oost-azie-1#het-verhaal

Kyoto, Japan

Rebun, Japan

Shantou, China
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.